info@tankrecycling.be
03/636 11 48

Tankreiniging

Wij reinigen zowel bovengrondse mazouttanks als ondergrondse stookolietanks

Een oude mazouttank kan ernstige milieuschade veroorzaken ! Doordat wij OVAM-erkend zijn en een erkenning hebben als tanktechnicus kunnen wij u kwaliteit en professionaliteit garanderen!

Bij het buiten gebruik stellen van uw oude stookolietank is de tankreiniging of tankcleaning ongetwijfeld de belangrijkste fase. Hiervoor kunt u uiteraard een beroep doen op onze ervaren mensen die vakkundig te werk gaan.

Of het nu gaat om het verwijderen van een mazouttank of het opvullen van een stookolietank , uw tank zal eerst onderworpen worden aan een grondige inwendige reiniging !

De eerste stap die wij uitvoeren is het openen van het mangat. Heeft de tank geen mangat? Ook dat is voor ons geen probleem, dan maken we met vonkvrij gereedschap een opening in de stookolietank. Nadien zullen wij via het geopende mangat of de gemaakte opening de stookolietank leegzuigen met behulp van onze vacuümwagen.
Nadat de mazouttank leeggemaakt werd, zal er een ervaren operator de stookolietank betreden om deze inwendig te reinigen onder hoge druk met detergent. 

Nog een laatste maal zuigen wij de stookolietank met onze vacuümwagen leeg. Dit olie-water-slibmengsel wordt afgevoerd naar een erkend verwerker. 

Enkel op deze manier heeft u de garantie dat uw mazouttank volledig leeg en schoon is. Een resultaat dat men absoluut niet kan bereiken door de tank enkel maar leeg te zuigen via de vulbuis want op die manier zal er nog altijd een hoeveelheid oliehoudend slib in de tank achterblijven ! Een stookolietank of mazouttank leegzuigen en / of spoelen via de vulleiding is voor ons dus absoluut geen optie . Wij dragen het milieu een warm hart toe , U toch ook ?

Nu is de stookolietank klaar voor de eventuele volgende stap: het verwijderen of opvullen van de mazouttank. 

 

1
Mangat openen

Wij demonteren het mangat.

2
Leegzuigen

De tank wordt leeggezogen met onze vacuümwagen.

3
Reinigen

De tank wordt inwendig gereinigd onder hoge druk.

4
Afvoeren

Vrijgekomen olie, water en slib worden afgevoerd naar een erkend verwerker. 

Enkele foto's