info@tankrecycling.be
03/636 11 48

Verwijderen van stookolietanks

Uw oude mazouttank verwijderen of neutraliseren

Doordat wij OVAM-erkend zijn en een erkenning als tanktechnicus hebben , kan u bij ons steeds rekenen op kwaliteit en professionaliteit !

Ondergrondse stookolietanks

Wanneer de ligging van uw stookolietank het toelaat, raden wij u aan om uw mazouttank te laten verwijderen. Hiervoor dient u rekening te houden met een aantal factoren zoals de ligging van de tank ten opzichte van het gebouw en de aanwezigheid van eventuele nutsleidingen.

Voor het verwijderen van de mazouttank komen wij, nadat de stookolietank gereinigd werd, ter plaatse met onze vrachtwagen en graafmachine.
Met onze graafmachine gaan wij de stookolietank verder vrijgraven, we voeren deze af naar een schrootverwerker en leveren dan ook terug schoon zand aan om de ontstane kuil terug op te vullen, zodanig dat u bijna niet meer merkt dat de mazouttank er ooit gelegen heeft. Wenst u uw stookolietank te vervangen door een nieuwe dubbelwandige stookolietank of wil u een regenwatertank op de plaats waar de tank gezeten heeft? Ook daarvoor kan u bij ons terecht !

Uiteraard gebeuren deze werkzaamheden conform de geldende wetgeving en ontvangt u van ons de vereiste wettelijke attesten!

Bovengrondse stookolietanks

Wat te doen met een bovengrondse stookolietank in een kelder, garage of andere plaats? Een bovengrondse mazouttank dient eveneens geledigd en gereinigd te worden. Na het reinigen van de stookolietank wordt de mazouttank ter plaatse vernietigd met behulp van een snijbrander of metaalschaar. De vrijgekomen stukken metaal worden afgevoerd naar een schrootverwerker

Indien de tank zich in open lucht of in een grote ruimte zoals een loods of dergelijke bevindt en deze in zijn geheel verwijderd kan worden, dan wordt de stookolietank na het reinigen in zijn geheel opgehaald en afgevoerd naar een schrootverwerker.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende wetgeving en de vereiste wettelijke attesten worden aan de klant overhandigd!

1
Mangat openen

Wij demonteren het mangat.

2
Leegzuigen

De tank wordt leeggezogen met onze vacuümwagen.

3
Reinigen

De tank wordt inwendig gereinigd onder hoge druk met detergent .

4
Uitgraven & opvullen

De tank wordt uitgegraven en de kuil wordt terug opgevuld met schoon zand 

Enkele foto's